TÜSİAD’ın “Politik hayatta olağanüstü olaylar” başlıklı sunumunda TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Ömer Aras da çarpıcı açıklamalar yaptı. Aras, konuşmasında Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın tutuklanması,İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında soruşturma başlatılması, ‘tekelleşme’ iddialarıyla hakkında soruşturma başlatılan menajer Ayşe Barım’ın Gezi Parkı eylemlerinden tutuklanması, HALK TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş, tutuklanması ve ordudan ihraç edilen genç teğmenlere değindi.
TÜSİAD yöneticilerinin bu sözleri iktidar cephesinin tepkisin çekti. Yandaş medya bugünkü gazete manşetlerinde TÜSİAD’ı hedef gösterdi.
İLGİLİ HABER – Yandaş medyanın hedefinde TÜSİAD var
TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, gündeme oturan sözlerinin ardından Sözcü TV canlı yayınında açıklamalarda bulundu.
21 yıldır STK’larda çalıştığını belirten Turan, “Anadolu’yu iyi biliyorum. Son bir ayda dört ile gittim. Yönetim Kurulu’nu Adıyaman’da yaptık. Biz sürekli açıklamalar yapıyoruz.” diye konuştu.
Turan, “4 bin 500 şirketi temsil ettiklerini belirtti. Dış ticaretin yüzde 80’ini TÜSİAD gerçekleştiriyor. hariç istihdamın yüzde 50’sini TÜSİAD gerçekleştiriyor. ” dedi.
Turan şu ifadeleri kullandı:
“Türkiye’nin büyümesi, zenginleşmesi, refahın artması, dünya ekonomisinden aldığımız payın artması, sanayileşmeden, dijital ve yeşil dönüşümden, hukuktan, kadın erkek eşitliğinden…Türkiye’nin herhalde en büyük kuruluşuyuz. Bilgi üretiyoruz çünkü.
“SÜREKLİ AÇIKLAMALAR YAPIYORUZ”
21 yıldır STK’larda çalışıyorum. Anadolu’yu iyi biliyorum. Son bir ayda dört ile gittim. Yönetim Kurulu’nu Adıyaman’da yaptık.
“BEN ANADOLU ÇOCUĞUYUM”
Biz sürekli açıklamalar yapıyoruz. Ben bireysel olarak bulunduğum yere değer yaratmak istiyorum. Ben bir Anadolu çocuğuyum. Cumhuriyet çocuğuyum, eğitimin önemini çok iyi biliyorum.
TÜSİAD’IN 2025 PERSPEKTİFİ
Avrupa da şu anda sanayide problemler yaşıyor. Biz de Perspektif 2025’te sorunu koyduk, çözümü koyduk. 11 başlık altında topladık.
Birinci bölüm hukuk ve demokrasi, ikincisi enflasyon. Mali politikalar, kayıt dışıyla mücadele, alınmayan yerlerden vergilerin alınması, kamunun verimliliği ve tasarrufu, bütçe disiplini bunları desteklememiz lazım.
“YAPISAL REFORMLAR ÖNEMLİ”
Yapısal reformlar önemli. Enerjide, hukukta, eğitimde, sanayide buralarda gerekli reformları yapmazsak korkarım üç beş sene sonra yine aynı konuları konuşacağız.
Büyürken adil paylaşım yapılmalı.
İstihdam politikası düzelmeli. 5 milyon kadın, 7 milyon da genç istihdam dışında.
HUKUK VE DEMOKRASİ VURGUSU
11 tane sorun, çözüm ve yol haritasını öneren bir kitapçığımız var. Her sene devam edecek.
Uluslararası doğrudan yatırımcıyı çekmek istiyoruz. Bunun altyapısını oluşturmamız gerekiyor. Türkiye’nin demokrasi endeksine bakarsanız demokrasi endeksi arttıkça kişi başı gelir artmıştır.
2002 -2011 arasında iyi yönettik. Uluslararası doğrudan yatırım gayrisafi yurt içi hasılanın yüzde 3’ünden fazla yatırım çektik.
“2021’de YANLIŞ POLİTİKALARLA ENFLASYONU YUKARI ÇEKTİK”
2021’de yanlış politikalarla enflasyonu yukarı çektik. Bizim hedefimiz yüksek enflasyonu tek haneye düşürmek. Bunu düşüremediğimiz sürece verimli olma şansımız yok.
Yaptık biz bunu geçmişte, yüzde 5’leri gördük. Süre uzadıkça stres artıyor.
Haber Kaynağı : 12punto